logo-image

Facebook

Inte fel med en kontinentalsäng

Är det dags att investera i en ny säng? En bra modell av säng, det är kontinentalsäng.I en kontinentalsäng så sover man som om man vore på hotell. Just att välja rätt sorts säng, det är viktigt! Man bör se till att prova flera olika sängar och känna efter hur mjuk eller hård madrass som kan tänkas passa. Man bör välja sängen och madrassen efter hur mycket man väger samt hur man brukar sova. Testa gärna sängen i den sovställning du har samt ligg i minst 5 minuter, gärna 10! 

En kontinentalsäng har oftast resårbottnar med ben, samt madrasser ovanpå samt en matchande sänggavel. Men den går även att placera i en sängram.

Hitta rätt säng för dig

En kontinentalsäng är ett bra val, då den är skön att sova i samt att den även är snygg att se på. I den så finns det tre lager som den så att säga är uppbyggd av. Så höjden på denna säng är något högre än vad vanliga sängar brukar vara. I en kontinentalsäng är det först ett undre lager, som antingen har ett inbyggt fjädersystem eller att det är en ram med ribb-botten. Sedan kommer mittenlagret. Det är en form av kassett som det kallas och den har oftast ett fjädersystem tillsammans med polyeter eller latex i ett klätt fodral. Övre lagret består av en bäddmadrass för att öka komforten på denna säng.

25 Feb 2022