logo-image

Facebook

Vad är ett smart hem?

Nej, det är inte science fiction - framtiden är faktiskt redan här! Smarta hem finns idag på många ställen i världen och i Sverige är det allt fler som börjat att använda sig av olika smarta funktioner i sina hem. Bland de första stegen många tar är att installera smarta lösningar för sina markiser, gardiner eller till och med garagedörren. Du kan läsa mer om detta på smarta hem från Somfy och själv ta dina fösta steg mot ett smart hem. 

En röstassistent

Smarta hem med hjälp av motoriserade och automatiserade markiser, dörrar och gardiner är en sak men nästa steg är att skaffa en assistent som utför saker du ber den om. De finns redan och ett par av de mest kända är Google-assistenten och Alexa som båda är uppkopplade mot nätet och som kan göra saker åt dig.

De kan sätta på musik, starta ditt favoritprogram på TV, sjunga, berätta skämt och en del annat som varna för trafik, streama poddar, spela upp ljudböcker och ge dig en väderprognos. 

Nästa steg är att koppla samman alla smarta system så att du kan styra både dina markiser, din radio, belysning och allt annat i ditt hem bara genom att be din digitala assistent. Vi är inte riktigt framme där än men det lär inte dröja länge om utvecklingen fortsätter i samma takt som den gör nu. Tänk att kunna ställa in att kaffet är klart när du vaknar, att dammsugaren är färdig innan du kommer hem från jobbet och att en shoppinglista skickas automatiskt till din telefon när du är på väg till affären. 

22 Nov 2022