logo-image

Facebook

Billigaste elbolaget - nu viktigare än någonsin

För vissa var elräkningen för december en kalldusch. Vi såg en del som hade dubbelt så höga kostnader, tredubbla eller till och med ännu mer än vanligt. Med den energikris som nu råder i hela Europa så ska vi nog inte tro att det kommer att gå över särskilt snabbt heller även om de allra tyngsta månaderna lär bli december, januari och februari. 

Det gäller alltså att se över sina elkostnader. Inte bara för att få ner priset nu utan också för framtiden. Men vilket är det billigaste elbolaget 2022? Det finns flera faktorer att ta hänsyn till innan du byter elbolag och vi listar några av dem nedan.

Tänk på detta innan du byter elbolag

Till att börja med så kan man välja mellan fyra olika typer av elavtal. Du kan ha rörligt pris, där det kan röra sig upp och ned ganska kraftigt vilket vi sett nu, och du kan ha fast pris där ditt pris inte påverkas av olika händelser i världen. Det finns också något som kallas för mixavtal och timpris. 

Andra saker att tänka på är hur man bor. En lägenhet förbrukar betydligt mycket mindre el än en villa på 400 kvadratmeter. Det gör också att olika företag kan erbjuda olika bra pris beroende på hur du bor. Fortum kan till exempel vara det billigaste för dig i lägenhet medan vattenfall kanske är billigast om du bor i villa. 

Se därför alltid till att börja jämföra bolagens elpriser för hur många kWh du förbrukar innan du börjar titta på de olika avtalen som finns. 

26 Jan 2022