logo-image

Facebook

Elen är rätt viktig i vår vardag

När elektricitet kom in i de svenska hemmen var det nästan som något magiskt. En enda naken glödlampa räckte för att få familjen att känna vördnad och att vara en del av framtiden. Idag är elen en självklarhet för oss och det är inte många som skulle överleva särskilt länge om elen försvann. 

Våra hem är fyllda av elektriska produkter som ger oss allt från mat och vatten till värme och trygghet. Utan den elen skulle spisen inte fungera, det skulle bli mörkt och det skulle också bli otroligt kallt på vintern. Även utanför hemmet är elen central. Internet behöver el och så gör också bilar, tåg, bussar och mycket annat. 

Känner tacksamhet

Vi som jobbar med reklam vet att en dag utan el är en dag utan jobb och skulle det fortsätta på samma vis med elavbrott som varar i veckor så skulle vi snart svälta. Av den anledningen känner jag stor tacksamhet gentemot alla de som ser till att det funkar. Elektriker i Växjö, Stockholm, Sveg, Kiruna och resten av landet går till sina jobb varje dag så att vi ska kunna få en vardag som är problemfri. 

Så tack alla elektriker! Tacka alla som jobbar på kraftverk eller med elproduktion! Utan er skulle jag inte kunna leva som jag gör utan skickas raka vägen tillbaka till stenåldern, och det vill jag verkligen inte. Utan el stannar världen och då kvittar det snart hur hög status man har med jobb och pengar. 

7 Jan 2022