logo-image

Facebook

Hur stort är internet?

Internet är lite som universum, det finns liksom ingen början och inget slut utan det är som ett helt eget levande väsen som är så ofantligt stort att vi människor inte ens kan greppa tanken om det. Jag har samlat på mig lite fakta om webben som jag tänkte dela med mig av:

  • Det finns cirka 5.5 miljarder hemsidor på nätet. Men det är bara de som syns. Det finns cirka 5 000 x detta som är det dolda internet, vilket är temporära sidor, slutna intranät och "The Dark Web". 
  • Den första sajten som skapades finns fortfarande kvar online. Den skapades 1991 och är en beskrivning av vad internet är för något. Du hittar sidan här: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html
  • Idag har nästan hälften av alla jordens invånare tillgång till internet. Och hälften av alla användare bor i Asien. 
  • 50% av alla som befinner sig online är inte människor, det är så kallade botar som nosar runt på olika hemsidor och letar fakta åt sina användare. 

Det bara small till

När man väl bestämde sig för att bygga upp ett nätverk där all jordens befolkning skulle kunna få tillgång så gick det snabbt. På bara ett par år växte internet från att vara något enbart militären hade behov av till något som vi idag inte kan tänka oss att leva utan. det är få saker som utvecklats så snabbt, och så mycket, som just internet och det är både lite spännande och samtidigt lite skrämmande. 

4 Jan 2019