logo-image

Facebook

Tre skäl att skaffa elcykel

Vi är snart i mitten av februari och även om vi vet att det kommer att komma bakslag så ligger våren i startblocket. Fåglarna har börjat kvittra och ute i skog och mark ser man de första tecknen på att vintern är på väg att släppa sitt hårda kalla grepp. 

Våren är också den tid då de allra flesta börjar cykla igen efter vintern och en relativt ny grej är elcykeln. Ett mer miljövänligt alternativ till bil, moped eller buss får man nog leta efter. Men varför ska man välja en elcykel framför en vanlig cykel, eller framför att gå? Vi ger dig våra tre skäl att skaffa elcykel.

Inte bara ett nöje

Att cykla på en elcykel, som exempelvis Batavus modell Zonar herr, är kul. Man får en bra fartkänsla och samtidigt en frihetskänsla som är svår att slå. Men det finns ju fler skäl:

  1. Bra pris - Just nu är det Batavus rea men ser man till kostnaden för en bil så är priset för en elcykel helt oslagbart. Du kan få ganska många cyklar till samma kostnad som en Volvo eller Volkswagen! Elcyklar till bra pris är bra för plånboken helt enkelt. 
  2. Bra för miljön - En elcykel har mycket lägre klimatpåverkan än de fordon den ersätter. En bil, buss, taxi eller till och med en moped kommer att hjälpa till att förstöra miljön snabbare än en elcykel.
  3. Bra för hälsan - Man använder inte elmotorn hela tiden så man får motion men framför allt så kommer man ut i friska luften och det är nog ett av de tyngsta skälen att skaffa elcykel. Förutom att det är kul då. 
8 Feb 2022